همزمان با فرارسیدن شب یلدا، طولانی ترین شب سال، جشنواره بزرگ موسیقی جنوب در قشم با حضور گروه های مختلف هنری، اقشار مختلف مردم و مسوولان در مجموعه بومگردی نخل ناخدا این شهرستان برگزار شد.
به گزارش حرا نیوز، یلدا، شبی به بلندای تاریخ و به روشنی فرهنگ این سرزمین، همواره در میان مردم ایران از جایگاهی ویژه برخوردار بوده است و مردم قشم نیز در این شب با برگزاری جشنواره موسیقی جنوب با آوای گرم و شورانگیز به استقبال سردی زمستان رفتند.
شب یلدا که از آن به شب چله نیز یاد می شود، پایان آخرین روز پاییز و نخستین شب زمستان است و ایرانیان باستان بر این باور بودند که فردای این شب با دمیدن خورشید، روزها بلندتر شده و تابش نور ایزدی افزایش می یابد.
از جمله مهیمانان ویژه جشنواره موسیقی جنوب در قشم، خالو قنبر هنرمند و پیشکسوت موسیقی بومی هرمزگان ، وحید جابری بخشدار بخش مرکزی قشم، ادریس راموز معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم و جمعی دیگر از مسوولان بود.
در این برنامه زیبا و شورانگیز ، ۱۵ گروه به اجرای موسیقی جنوب کشور پرداختند و مورد استقبال حاضران قرار گرفتند.
بخشدار بخش مرکزی شهرستان قشم در این مراسم ضمن تبریک شب یلدا و همچنین سالروز ولادت حضرت فاطمه الزهرا (س) و روز زن، اظهار داشت: ایران با قدمت چند هزار ساله دارای فرهنگ و تمدن بسیار غنی و ریشه دار است و یکی از مناطقی که این اصالت و فرهنگ غنی را حفظ کرده شهرستان قشم است.
وحید جابری بیان داشت : برگزاری آیین شب یلدا بهترین فرصت برای پاسداشت فرهنگ و سنتهای ملی و گامی در جهت تحکیم بنیان خانواده و به جا آوردن سنت حسنه صله رحم است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه موسیقی در میان مردم جنوب ایران به ویژه مردم شهرستان قشم، گفت: جزیره قشم به زادگاه عود زن های بزرگ و مشهور در طول تاریخ معروف بوده است و مردم متعقدند که عود از طریق این جزیره و نوازندگان زبردست آن به سرزمین های عربی رفته است.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این مراسم ضمن تبریک شب یلدا و با اشاره به برگزاری پرشور این شب در میان خانواده های قشمی، گفت: برگزاری این آیین کهن اقدام موثری در تقویت اتحاد و یکپارچگی تمامی قومیت های ایران است و مردم قشم این آیین باستانی را به بهترین شکل برگزار می کنند.
ادریس راموز بیان داشت: یلدا از جمله آیینهای پراهمیت در فرهنگ کهن است و موجب پیوند و ارتباط نسلهای مختلف با یکدیگر است که در یک شب در کنار هم قرار می گیرند، اوقات را می گذرانند و از حضور بزرگان هر نسل بهره میبرند.
وی نقش موسیقی در زندگی و مراسم های مردمان جنوب به ویژه شهرستان قشم را بسیار پررنگ و پراهمیت خواند و افزود: موسیقی و آواهای محلی، بخشی از هویت فرهنگی مردمان قشم است.
به گفته این مقام مسوول نغمه ها و آواهای مرتبط با دریا و فعالیت های دریانوردی و نیز ترانه های مراسم شادی و عروسی بخشی مهم و وسیع از موسیقی این جزیره تمدنی محسوب می شود که در تنوعی قابل ملاحظه جریان دارد.
مدیر مجتمع اقامتی نخل ناخدا قشم نیز در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره موسیقی جنوب به میزبانی این مجتمع، گفت: برگزاری مراسم شب یلدا با اجرای ویژه این گروه های موسیقی، یک شب بسیار به یاد ماندنی را برای همه حاضران رقم زد.
عبدالحمید طولی شب یلدا را به همه حاضران و مردم تبریک گفت و بیان داشت: گرامیداشت آیینها و آداب رسوم همچون شب یلدا، علاوه بر ریشه تاریخی و فرهنگی، جلوهایی از باورهایی ارزشمند و فرهنگ کهن مردم ایران و نمایشی از باورهای سنتی و مذهبی است و ما باید سعی کنیم که این آیین های کهن و ارزشمند را حفظ و به نسل های آینده منتقل کنیم.