جای خالی زیرساختهای گردشگری دریایی در توسعه شهرستان قشم

منتشر شده در 8 اسفند 1403 ساعت 0:58

با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان قشم و امکانات بالقوه‌ای که در زمینه گردشگری دریایی دارد، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای جذب گردشگر به ویژه در حوزه گردشگری دریایی در این منطقه، امری ضروری به نظر می‌رسد.

با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان قشم و امکانات بالقوه‌ای که در زمینه گردشگری دریایی دارد، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای جذب گردشگر به ویژه در حوزه گردشگری دریایی در این منطقه، امری ضروری به نظر می‌رسد.

به گزارش حرا نیوز، شهرستان قشم با داشتن ظرفیتهای بی نظیر طبیعی، فرهنگی و اقتصادی به عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری ایران در حوزه دریا محسوب می‌شود که باید از برنامه‌ریزی‌های دقیق برای توسعه و گسترش این صنعت بهره‌مند شود ؛ مقوله‌ای که متاسفانه در طول سالیان سال مورد غفلت واقع شده و ماحاصل آن طومار بلندی از کمبودها از مجموعه شنای مخصوص بانوان و آقایان گرفته تا هتل های پنج ستاره شده است.

سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گردشگری دریایی در قشم نه تنها به توسعه اقتصادی شهرستان کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش اشتغال، رونق کسب و کارهای محلی، و ایجاد درآمد پایدار برای جامعه محلی می‌شود.

این سرمایه‌گذاری‌ها می‌تواند شامل ساخت هتل‌ها و مراکز اقامتی مناسب، توسعه جاده‌ها و امکانات حمل‌ونقل، ایجاد فضاهای تفریحی و ورزشی برای تمامی گردشگران، و حتی طراحی خدمات گردشگری خاص برای نیازهای ویژه بانوان و آقایان باشد.

گاهی برخی از جوامع محلی و یا مسوولان عمدأ یا سهوأ موانعی در  مسیر سرمایه‌گذاری گردشگری دریایی ایجاد می‌کنند که این موانع، سرمایه‌گذاران را از ورود به این صنعت باز می‌دارد و باعث می‌شود که فرصت‌های بزرگ اقتصادی از دست برود که نمونه آن هجمه ایجاد شده در خصوص ساخت پلاژ مخصوص بانوان در ساحل قشم است که تداوم این هجمه منجر به فرار ۳۰۰ میلیاردی سرمایه‌گذاری و سوق آن به مناطقی مانند کیش، انزلی و اروند می‌شود.

این هجمه‌ها در شرایطی ایجاد شده که قشموندان و گردشگران از مرد و زن از داشتن یک محیط امن و استاندارد برای شنا محروم هستند و در نتیجه این موضوع همواره شنا در سواحل قشم خطرات بسیاری از غرق شدگی تا آسیب توسط سفره ماهیان به دنبال دارد.

ممانعت جامعه محلی از توسعه زیرساختهای گردشگری در شرایطی است که ایجاد این زیرساختها نه تنها امنیت گردشگران را تأمین می‌کند، بلکه تجربه بهتری را برای آن‌ها فراهم می‌آورد و می‌تواند گردشگران بیشتری را به قشم جذب کند که این حضور بیشتر گردشگر یعنی اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی.

در این راستا، همکاری نزدیک میان جامعه محلی و دولت‌ها برای رفع این موانع و جذب سرمایه‌گذاری ضروری است. در غیر این صورت، این سرمایه‌ها به سمت کشورهای همسایه و دیگر مناطق سوق پیدا می‌کند که منجر به از دست دادن فرصت‌های اقتصادی می‌شود.

در نهایت، با توجه به ظرفیت‌های بی‌نظیر دریایی قشم و اهمیت این منطقه در اقتصاد گردشگری ایران، لازم است که مردم و مسوولان محلی و دولتی با همکاری بخش خصوصی، گام‌های مؤثری در راستای ایجاد زیرساخت‌های مدرن و جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه بردارند و اجازه ندهند که منافع عموم مردم قربانی اهداف شخصی برخی افراد و گروه ها شود.

اشتراک گذاری خبر :
https://haranews.ir/?p=18290

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + هفت =