جزیره جهانی قشم به عنوان یکی از مهمترین مراکز اقتصادی و گردشگری کشور و استان هرمزگان، هنوز آنچنان که باید و شاید نتوانسته به توسعه اقتصادی مبتنی بر داشتههای خود برسد.
قشم که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
جزیره جهانی منطقه بسیار مهم اقتصادی و گردشگری
اما این منطقه بسیار مهم اقتصادی و گردشگری با وجود داشتن ظرفیتهای بسیار به گفته کارشناسان آنچنان که باید و شاید توسعه نیافته و هنوز با مشکلات و کمبودهای بسیاری در حوزه آب، بهداشت و درمان، راه، حمل و نقل و دیگر بخشها مواجه است.
حال سوالی اساسی اینجا است که چرا جزیره قشم با وجود این ظرفیتها تنوانسته به توسعه و پیشرفت دست یابد؟مدیران مختلف در دولتهای گذشته تا دولت سیزدهم نشان دادهاند که حتی اگر ارادهای راسخ هم برای توسعه منطقه داشته باشند ، به دلیل نداشتن برنامه و عدم تمرکز کامل بر داشتههای این جزیره، در این مسیر چندان موفق عمل نکردهاند.
البته که برخی از مسوولان حاضر به پذیرش این عملکرد ناموفق نیستند و در صحبتهایش از مخالفانی میگویند که در مسیر توسعه جزیره به اصطلاح جهانی قشم سنگاندازی میکنند.
از جمله مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم روز پنجشنبه در مراسم بهرهبرداری از قطعه اول بزرگراه توحید از مخالفانی یاد کرد که به دلیل عدم آگاهی با اجرای پروژههای عمرانی در این جزیره مخالف هستند.
عادل پیغامی بیان داشت: افرادی که مشخص نیست چه نسبتی با عدم پیشرفت این جزیره دارند، بدون اطلاع دقیق از قوانین، با ساخت این طرح های عمرانی مخالفت میکنند.
در این جا لازم است که به مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم یادآوری کنیم، پیشرفت این منطقه و رفع مشکلات مردم را که همواره مورد تاکید رییس جمهور شهید آیتالله رییسی بوده را بر هرگونه مصلحتاندیشی ارحج بداند و این مخالفان را به مردم معرفی کند؛ البته اگر مخالفی وجود دارد؛ اگر هم که این مخالفان وجود خارجی ندارند، از بیان هرگونه نقطه نظر تفرقهافکنانه پرهیز کنند و در کمال شجاعت و جسارت موانع موجود در مسیر توسعه را اعلام نمایند و نامی نیک از خود برجای گذارند.