حقایقی تلخ و نگران‌کننده از آموزش و پرورش قشم

منتشر شده در 7 مرداد 1403 ساعت 21:15
حقایقی تلخ از آموزش و پرورش قشم

در قشم به 100 هزار متر مربع مدرسه سازی نیاز است که با دو هزار میلیارد تومان باید در سه سال آینده ساخته شود

حوزه آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی در رشد و توسعه یک جامعه دارد که متاسفانه این حوزه در قشم با مشکلات و کمبودهای بسیاری مواجه است و موجی از نگرانی را در میان فعالان اجتماعی به دنبال داشته است.

به گزارش حرا نیوز ، کمبود کلاس درس، سطح پایین کیفیت آموزش، کمبود نیروی انسانی، نبود دوره‌هایی برای ارتقاء و به روز رسانی سطح دانش مربیان و مدرسان از جمله نگرانی‌هایی هست که همواره از سوی فعالان اجتماعی عنوان می‌شود.

مشکلات تا بدانجا است که مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم به عنوان رییس شورای آموزش و پرورش این منطقه، سطح این حوزه را نه تنها پایین‌تر سطح کشوری، بلکه در تراز منفی می‌بیند و این واقعیات بسیار تلخ و نگران کننده برای حوزه‌ای است که باید از دل آن نیروهایی متعهد و کار درست و بادانش بیرون آید.

این مشکلات و نابسامانی‌ها در شرایطی است که واحدهای صنعتی بزرگی در شهرستان قشم مشغول به فعالیت اقتصادی هستند که متاسفانه مسوولیت اجتماعی خود را در این منطقه انجام داده و به جای آن این مسوولیت در خارج از قشم اجرا می‌کنند که این جفای در حق مردم این سرزمین است و باید دستگاه‌های نظارتی در این بخش ورود جدی داشته باشند.

 آموزش و پرورش قشم نیازمند ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه اضطراری است

رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با انتقاد از کم کاری‌های صورت گرفته در حوزه آموزش و پرورش این شهرستان در طول سالیان سال، گفت: : با ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه اضطراری در حوزه آموزش و پرورش، به نقطه بالای صفر می‌توان رسید.

عادل پیغامی ابراز داشت: فضاهای آموزشی قشم با توجه به شرایط آب و هوایی جنوب با سطح استاندارد کشوری فاصله زیادی دارد که برای جبران آن همه دستگاه های مسئول باید نقش آفرینی کنند.

وی خاطرنشا کرد: در قشم به ۱۰۰ هزار متر مربع مدرسه سازی نیاز است که با دو هزار میلیارد تومان باید در سه سال آینده ساخته شود تا از لحاظ سهم سرانه به استاندار کشوری برسیم.

وی با تاکید بر اینکه شرایط آموزش و پرورش قشم در سطح منفی قرار دارد، افزود: به گفته رئیس شورای آموزش و پرورش قشم، برای پیشگیری از به صدا درآوردن آژیر قرمز مشکلات آموزش و پرورش و تامین این میزان اعتبار، باید سهم هر بخش مشخص شود و هر یک از اعضای شورای آموزش و پرورش منطقه آزاد قشم و همچنین اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان، تاثیر خودشان را در تامین این اعتبار مشخص کنند.

پیغامی با تاکید بر توجه ویژه به حوزه آموزش و پرورش و ورود جدی واحدهای صنفی و خیرین به این حوزه در قشم، گفت: ۱۱ میلیارد تومان اخیرا توسط چند خیر برای رفع مشکلات حوزه آموزش و پرورش قشم تامین شده است و امیدواریم دیگر خیرین که شمار آنان در سطح جزیره بسیار زیاد است هم در این حوزه که به همه خانواده‌ها مربوط می‌شود، وارد شوند.

وی تصریح کرد: متاسفانه نقش صنایع و صنوف مختلف جزیره در این مسئولیت‌ها بسیار کمرنگ است حتی شماری از صنایع بزرگ فعال در قشم در خارج از این جزیره مسئولیت‌های اجتماعی خود را هزینه می‌کنند و این جفای در حق مردم قشم است.

درآمدزایی ۳۰۰ میلیاردی برای آموزش و پرورش قشم با مولدسازی دارایی

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین به اهمیت مولد سازی دارایی‌های آموزش و پرورش قشم پرداخت و اعلام کرد: تیمی برای تعیین اموال آموزش و پرورش قشم با هدف مولد سازی اقتصادی تشکیل شود تا مشخص گردد چه مقدار زمین‌هایی آموزش و پرورش دارای سند به نام اداره کل آموزش و پرورش است و چه میزان بدون سند در اختیارشان قرار دارد.

پیغامی ابراز داشت: حدود ۶ هزارمتر مربع از ساختمان‌هایی واقع در خیابان دانش شهر قشم به آموزش و پرورش مربوط می‌شود و به راحتی می‌توان با مولد سازی ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد برای آموزش و پرورش کسب کرد.

▫️وی یادآور شد: بیش از ۷۳۰ قطعه زمین با کاربری فرهنگی، ورزشی، آموزشی در نقاط مختلف شهری و روستایی جزیره قشم احصا کرده‌ایم، که بالغ بر ۳۰۰ مورد آن آموزشی است و آماده‌ایم با سازندگان مدرسه در قشم با واگذاری ۹۹ ساله و تقبل تمام هزینه‌های عوارض و پروانه وارد مذاکره شویم.

دهه ۹۰، دهه سوخت فرصتها در قشم

این مقام مسوول از دهه ۹۰ به عنوان یک بازه زمانی سوختن فرصت‌ها در بخش‌های ساخت جاده، مدرسه و بیمارستان یاد کرد و گفت:  خوشبختانه در ۳ سال گذشته ۷ برابر هشت سال قبل از آن، در استان هرمزگان از جمله قشم شاهد مدرسه سازی بودیم.

پیغامی خاطرنشان کرد: برای جبران عقب ماندگی‌های ۱۰ تا ۱۲ ساله گذشته در قشم به نهضتی نیاز داریم که در یک بازه زمانی دو تا سه ساله با مدیریت دقیق و استفاده از مولدسازی‌، مشکلات را برطرف کند.

وی تصریح کرد: در قراردادهای جدید مشارکت سازمان منطقه آزاد قشم با سرمایه‌ گذاران، سهمی ۳ درصدی از سود سالانه را برای آموزش و پرورش در نظر گرفته‌ایم.

رئیس شورای آموزش و پرورش منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم به اهمیت راه‌اندازی کلاس‌های کنکور و توانمندسازی معلمان در قشم هم پرداخت و گفت: برای موفقیت علمی معلمان و دانش‌آموزان از هیچ کمکی دریغ نمی‌کنیم.

شهرستان مرزی قشم با بیش از ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارای ۳۲ هزار و ۷۱۰ دانش آموز (۱۵ هزار و ۸۸۱ دختر و ۱۶ هزار و ۸۲۹ پسر) در مقاطع مختلف تحصیلی است و هم اکنون ۲۴۰ مدرسه و یکهزار و ۲۶۷ کلاس درس دارد.

اشتراک گذاری خبر :
https://haranews.ir/?p=14624

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + شش =