از مهمترین عوامل در جهت تداوم توسعه پایدار در هر صنعتی از جمله صنعت درآمدزا و اشتغالزای گردشگری حفظ محیط زیست است که سهیلینشینان قشم پیشرو در این مقوله هستند.
بر همگان واضح و مبرهن است که جاذبههای طبیعی هسته اصلی توسعه گردشگری به شمار میروند و هرگونه تغییر که منجر به تخریب محیط زیست و جاذبههای طبیعی گردشگری شود از مطلوبیت آن برای گردشگران کاسته و به تدریج نه تنها گردشگری در منطقه با افول مواجه میشود، بلکه اثرات زیست محیطی آن نیز برای مردم منطقه پیامدهای ناگواری به همراه خواهد داشت.
به همین دلیل توجه به حفظ محیط زیست و جلوگیری از وارد آوردن آسیبهای جبران ناپذیر به جاذبه های طبیعی باید در اولویت برنامه های مدیران هر منطقهای در توسعه گردشگری قرار بگیرد که این مساله در روستایی به نام روستای سهیلی در غرب جزیره قشم با جدیت پیگیری می گردد.
همزمان با هفته گردشگری و در راستای ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست و در یک اقدام جالب، رستوران ها و مراکز اقامتی روستای سهیلی در قالب ایدهای به نام “پلاستیک صفر” اقدام به جمع آوری سفره های یکبار مصرف پلاستیکی و جایگزنی آن با حصیر خرما کردند که این ایده می تواند الگویی برای دیگر مناطق روستایی و شهری قشم در حفاظت از محیط زیست باشد.
رییس شورای روستای سهیلی قشم با اشاره به معرفی این روستا به عنوان روستای برتر گردشگری سبز در کشور در سال گذشته، بیان داشت: گردشگری سبز و حفاظت از محیط زیست از جمله برنامه های مهم این روستا میباشد و به همین منظور نیز امروز جمعه ششم مهرماه در مراسمی سفره های یکبار مصرف از رستورانها حذف و به جای آن حصیرهای خرما جایگزین شد.
عبدالمجید صلغی سهیلی به خبرنگار فارس ابراز داشت: جامعه محلی روستای سهیلی قشم همواره به دنبال تبیین ضرورت حفاظت از محیط زیست، آموزش اصول پایه کسب و کار و نظایر آن هستند تا با اجرای آنها این روستا به محیطی فعال و ثروت آفرین با محوریت بهبود معیشت خلاق و کسب و کار حلال تبدیل شود.
وی با اشاره به اجرای برنامه های جذاب در این روستا به منظور توسعه گردشگری همزمان با هفته گردشگری گفت: به همین منظور هفتمین دوره مسابقه هوری رانی (قایق های چوبی) عصر جمعه در جوار جنگل های حرا روستای نمونه گردشگری سهیلی جزیره قشم برگزار شد.
به گفته صلغی سهیلی هوری نوعی قایق چوبی کوچک با کف مسطح است که از تنه درخت ساخته می شود و توسط ساحل نشینان خلیج فارس به ویژه مردم جامعه محلی این روستای جزیره قشم برای ماهیگیری به کار میرود.
وی خاطرنشان کرد: رقابتهای هوریرانی با شرکت ۱۰ قایقران در ساحل روستای سهیلی با هدف معرفی جاذبه های گردشگری و آیین های سنتی ساحل نشینان جزیره قشم برگزار شد.
رییس شورای روستای سهیلی قشم گفت: در پایان این رقابت جذاب که مورد استقبال بسیار مردم به ویژه نسل جوان قرار گرفت، ابراهیم خانقگاه، احمد تولی و عارف پر سوزه در مسیر یک هزار متری به ترتیب به عناوین اول تا سوم دست یافتند.
رونمایی از طرح دیوار سلام در روستای سهیلی قشم
همچنین عصر جمعه با حضور مسوولان شورای روستای سهیلی قشم از طرح دیوار سلام در یکی از اقامتگاههای این روستا رونمایی شد.
رییس شورای روستای سهیلی قشم اظهار داشت: این ایده توسط فعالان گردشگری این روستا انجام شده که در این طرح سلام به ۲۰ زبان زنده دنیا به صورت نقاشی به نمایش گذاشته شده است.
عبدالمجید صلغی سهیلی با اشاره به اولویتهای این روستا در جهت ترویج گردشگری و معرفی سهیلی به همه مردم ایران، تصریح کرد: در ۲ سال گذشته مردم این روستا به صورت خود جوش در پی یادگیری فعال و کاربردی گردشگری روستایی و پویایی اقتصاد محلی هستند و در همین راستا نیز همواره پیادهسازی ایده های جذاب را پیگیری می کنند.
وی با اشاره به نظارت هایی که به بوم گردیهای فعال در این روستا به منظور رعایت استانداردهای گردشگری صورت می گیرد، گفت: بوم گردیها با ایفای نقشی مهم در جذب گردشگران داخلی و خارجی، همواره نیازمند ساماندهی و نظارت دقیق هستند تا با استانداردهای زیستمحیطی و فرهنگی منطقه همخوانی داشته باشند و ما با کمک کارشناسان محیط زیست و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم سعی در تحقق این مساله داریم.
براساس این گزارش، روستای سهیلی در غرب جزیره قشم یکی از زیباترین مناطق گردشگری این جزیره می باشد که دارای یک اسکله چند منظوره با تعداد ۹۰ فروند شناور کوچک صیادی با ۲۷۰ نفر شاغل، ۱۳۰ فروند شناور قایق، آلاچیق در ۲ مدل دارای سوئیت و بدون سوئیت و یک فروند لنج گردشگری ویژه گردشگران با ۳۶۰ نفر شاغل است.
تعداد ۲۹ غرفه و فروشگاه صنایع دستی فعال در اسکله جنگل حرا با تعداد ۵۸ نفر فعالیت خدماتی است، این روستا دارای ۱۸ واحد بوم گردی و اقامتگاه و رستوران محلی است که سال گذشته میزبان تقریبی ۴۰۰ هزار گردشگر بوده است.
با توجه به ایجاد اشتغال در این روستا حرکت جمعیتی معکوس بوده و از حالت مهاجرت از روستا تبدیل به روستای مهاجر پذیر شده است.این روستای با دارا بودن نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت (۵۵۰ خانوار) که هم اکنون تعداد ۹۴۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال بکار دارند همگام با توسعه گردشگری توانسته سهم بسزایی در توسعه ابعاد مختلف گردشگری پایدار در جزیره قشم را پایه گذاری کند.