مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با توجه به انتشار بوی نامطبوع ماهی در جزیره قشم به خصوص شهر سوزا، در جلسهای با حضور دادستان قشم مقرر شد با لحاظ نظریه تخصصی مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان، فعالیت کارخانههای پودر ماهی در سوزا به مدت ۱۰ روز متوقف شد.
به گزارش حرا نیوز، مریم نوری بالانجی مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم امروز با اعلام این خبر اظهار داشت: این توقف به منظور کشف منشأ بوی نامطبوع حاصل از چرخه صید تا فرآوری و همچنین اقدام کارخانجات به رعایت الزام موارد زیست محیطی با اصلاح و یا نصب سیستمهای بوگیر و بوسوز کارآمد و مدرن و دفع اصولی و بهداشتی پسآب انجام شده است.
وی بیان داشت: این جلسه در محل دادسرای عمومی و انقلاب و با حضور دادستان، مسئولین شیلات، محیط زیست، صنعت، سازمان و شهرستان، شبکه بهداشت، جهاد کشاورزی، مسئولین شهر سوزا و همچنین صاحبین کارخانه های پودرماهی برگزار شد.
نوربالانجی تاکید کرد: حمایت همزمان از حقوق عامه و تولیدکنندگان این محصول ضروری و استراتژیک، یک وظیفه همگانی بوده که بر اساس دستور مدیرعامل سازمان طی دو سال اخیر طرح ساماندهی صنعت پودر ماهی و ماهی خشک سنتی غیربهداشتی توسط این مدیریت تدوین شده است.
این مقام مسوول ادامه داد: به موجب این طرح کلیه تولیدات ماهی خشک از طریق ارائه مشوق های متنوعی همچون جانمایی سایت های تخصصی صنایع وابسته شیلاتی، ضابطه مند نمودن تولید پودرماهی متناسب با ذخایر آبزیان و ملاحظات زیست محیطی، اصلاح چرخه معیوب صید تا فرآوری در کنار تأمین بهداشت عمومی اصلاح و ساماندهی میشود.
نوری بالانجی افزود: در گذشته نیز کارخانجات مذکور به مدت هفت روز تعطیل بودهاند که عدم توفیق در مهار بوی نامطبوع در آن بازه، حکایت از انتشار بوی نامطبوع ناشی از خشک نمودن سنتی ماهی به روشهای غیربهداشتی، وجود انبارهای دپو ماهی خشک سنتی و دفع غیراصولی و بدون ضابطه پسآب کارخانجات پودرماهی نیز بوده است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که انتشار بوی نامطبوع مختص به کارخانجات پودرماهی نبوده طی درخواست مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان و لحاظ نظریه های تخصصی این مدیریت به جهت حل موضوع، با دستور دادستان مقرر گردید بررسیهای فنی و همه جانبه با حضور تمامی دستگاههای ذیربط در جهت کشف منشأ آلودگی و انتشار بو که صرفا مختص شهر سوزا نمیباشد، شناسایی و رفع گردد.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: آموزش، فرهنگ سازی، حفظ ذخایر آبزیان، تغییر شیوه خشک کردن ماهی به روش های بهداشتی و باارزش افزوده بالا، مهمترین دغدغه مدیرعامل و مجموعه سازمان منطقه آزاد قشم بوده که همکاری عمومی و نهادهای خارج از سازمان را میطلبد.
به گفته نوری بالانجی تولید پودر ماهی یک صنعت پرتقاضا و استراتژیک در اقتصاد دریامحور بوده که پایه دیگر صنایع شیلاتی همچون تکثیر و پرورش آبزیان محسوب می گردد، از همین جهت در تلاش هستیم تا ضمن رعایت حقوق عامه و مهار بوی نامطبوع، با اجرای الزامات محیط زیستی تولید پودرماهی و ماهی خشک ذیل طرح ساماندهی تدوین شده در جزیره قشم ضابطهمند شود.