مطالبه صیادان قشمی برای افزایش قدرت موتور شناورهای صیادی

منتشر شده در 21 آذر 1403 ساعت 0:34

جمعی از صیادان قشمی كه با قایق‌های قدیمی با قدرت موتور پایین در دریا به صید و صیادی اشتغال دارند، خواستار تلاش و ورود دستگاه های مسوول و برنامه‌ریز برای صدور مجوز افزایش قدرت موتور شناورهای صیادی فعال در این شهرستان هستند.

جمعی از صیادان قشمی که با قایق‌های قدیمی با قدرت موتور پایین در دریا به صید و صیادی اشتغال دارند، خواستار تلاش و ورود دستگاه های مسوول و برنامه‌ریز برای صدور مجوز افزایش قدرت موتور شناورهای صیادی فعال در این شهرستان هستند.

به گزارش حرا نیوز، در سال‌های اخیر به سبب صید بی‌رویه ، ذخایر آبزیان در محدوده جزیره قشم دچار آسیب شده و صیادان برای صید باید به صیدگاه‌هایی با مسافت طولانی‌تر سفر کنند.

با توجه به طولانی بودن مسافت صیدگاه‌ها از آبهای اطراف جزیره قشم ، برخی از صیادان که ناچار به کسب روزی از این صیدگاه‌های دور هستند، گاهی به سبب پایین بودن قدرت موتور قایق‌های صیادی، در شرایط نامساعد جوی گرفتار امواج دریا و یا کمبود سوخت می‌شوند و همواره موجی از اضطراب و خطر را به دوش می کشند.

این صیادان می‌گویند: در شرایطی که صید و صیادی به ماهیت ذاتی خود شغلی سخت و مشقت‌بار به ویژه در مناطق جنوبی است، وجود مشکلاتی دیگر از جمله پایین بودن قدرت موتور شناورهای صیادی، این شرایط سخت و مشقت بار شغلی را دوچندان کرده است و از همین رو خواستار افزایش قدرت موتور شناورهای صیادی در قشم همچون مناطقی مانند بوشهر و خوزستان از ۵۵ به ۱۱۵ اسب بخار هستند.

به گفته آنها در حال حاضر روش صید تغییر کرده و صیدگاه صیادان نسبت به سالیان گذشته بسیار دورتر شده است و به علت مسافت زیاد و خطر بروز توفان باید قدرت موتورها افزایش یابد تا شرایط رسیدن سالم صیادان به بندرگاه در مواقع بحرانی فراهم شود.

ناوگان صیادی قشم با ۲ هزار و ۶۵۰ شناور شامل ۲ هزار و ۴۰۰ فروند قایق و ۲۵۰ فروند لنج صیادی زمینه اشتغال ۱۰ هزار نفر را به صورت مستقیم فراهم کرده است که با احتساب مشاغل مرتبط بیش از ۱۵ هزار نفر از این بخش ارتزاق می کنند.

در شرایط فعلی صیادان قشمی با شناورهایی که موتورهای آنها بسیار قدیمی و از رده خارج شده و هزینه تعمیر و نگهداریشان بسیار بالا می باشد و بدون ابزار ارتباطی مانند بی‌سیم، برای کسب روزی حلال به دریا می زنند که این موضوع مورد اعتراض این صیادان بوده و خواهان ورود مسوولان مرتبط و چاره اندیشی برای مشکلات آنها در این شرایط سخت اقتصادی هستند.

طبق تحقیق خبرنگار این رسانه، دلیل مخالفت برخی سازمانها وادارات با افزایش توان موتور قایق های صیادی از ۵۵ به ۱۱۵ اسب بخار، پیشگیری از قاچاق کالا است؛ در شرایطی که می توان با تعریف یک ساز و کار مشخص و پلاک شناسایی ویژه برای هر فروند قایق صیادی، از این معضل پیشگیری کرد. 

مسئولان می توانند پلاک و یا کد شناسایی شناور به صیادان بدهند تا براحتی بتوانند فرد متخلف را شناسایی و دستگیر و حق صید را از فرد خاطی سلب کنند و از طرف دیگر صیادان بدون هیچ دغدغه ای به شغل صیادی خود بپردازند.

صیادان برای رفتن به مناطق پرعمق و بین‌الملی و بهره‌مندی از شرایط ویژه صید در این آبها که در حال حاضر فقط شناورهای صیادان کشورهای دیگر در حال بهره‌برداری از آن هستند، نیازمند حمایت مسوولان از این قشر زحمتکش می باشند.

در حال حاضر سهم صیادان قشمی از صید آبهای بین‌المللی صفر است اما صیادان کشورهای همسایه با شناورهای به روز و توان موتور بسیار بالا در این آبها مشغول صیادی و تصاحب بازارهای مرتبط با عرضه محصولات شیلاتی هستند.

اشتراک گذاری خبر :
https://haranews.ir/?p=16928

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 15 =