در کشور ما طی دهههای اخیر گامهای بلندی در جهت نوسازی و ارتقای صنعت حمل و نقل کشورمان برداشته شدهاست که این امر متاسفانه در استان هرمزگان که قطب اقتصاد کشور است به موازات استانهای دیگر پیش نرفتهاست که نمونه بارز آن عدم برخورداری از ناوگان منظم مینیبوس و اتوبوسرانی در سطح استان و بهخصوص جزیره قشم است .
بسیاری از شهروندان غرب جزیره قشم از نبود سیستم حملونقل عمومی برون شهری برای رفتن به شهر قشم اعتراض دارند. درحال حاضر شهروندان روستاهای غرب جزیره قشم مجبور هستند برای طی کردن مسافت بیش از صد کیلومتر از خودروی شخصی یا اتومبیلهای کرایهای استفاده کنند. برای مثال مردم روستای باسعیدو که ۱۲۰ کیلومتر تا شهر قشم فاصله دارد برای رفتن به قشم به دلیل نبود هیچگونه سیستم حملونقل عمومی باید از ماشین های کرایه ای استفاده کنند که هزینه ایی بالغ بر ۳ میلیون ریال میباشد (کرایه اتوبوس قشم به تهران ) استفاده کنند.
محمد دهقانی، رئیس راهداری و حمل و نقل جادهای جزیره قشم در خصوص این مشکل گفت: ما در ایام عید چند مینیبوس برای این غرب جزیره درنظر گرفتیم اما مردم استقبال نکردند و بسیاری از این مینیبوسها مسافر نداشتند و شاید در هفته فقط یک یا دو مسافر به مقصد قشم سوار این مینیبوسها میشد و بنابراین ما این مینیبوسها را جمع کردیم.
وی ادامه داد: البته باید اشاره کنم که اداره راهداری به اتوبوسهای خارج از شهرستان قشم و برای رفتن به استانهای دیگر خدماتدهی میکند و حملونقل عمومی بین شهرها و روستاهای جزیره برعهده سازمان منطقه آزاد قشم است.
دهقانی با بیان اینکه به درخواست فرمانداری این مینیبوسها را در غرب جزیره به کار گرفتهبودند، اظهار کرد: با وجود اینکه وظیفه ما نبود اما به درخواست فرماندار قشم تعدادی مینیبوس برای روستای باسعیدو و غرب جزیره تخصیص دادیم.
وی اضافه کرد: مینیبوسها چون مربوط به بخش خصوصی بودند اعلام کردند که چون تعداد مسافران خیلی کم است برای آنها نمیصرفد که هرروز برای جابهجایی مسافران در این مسیر فعالیت کنند.