به دنبال درخواستهای مردمی مبنی بر ورود دستگاههای نظارتی نسبت به ساماندهی کارخانههای پودر ماهی در منطقه سوزا از توابع بخش شهاب شهرستان قشم، دستگاه قضایی به این موضوع ورود کرد.
به گزارش حرا نیوز، مردم شهر سوزای قشم از تولید بوی نامطبوع و گنداب ضایعات ماهی در بعضی از کارخانههای فرآوری ماهی در این شهر گلایه مند هستند و خواستار جمع آوری واحدهای صنعتی متخلف در این حوزه میباشند و در همین راستا نیز نشستی با حضور دادستان قشم به عنوان نماینده مدعیالعموم، محیط زیست. مدیر شیلات، مدیر شبکه بهداشت،صنعت و معدن، جهاد کشاورزی. مدیران کارخانههای پودر ماهی ، بخشدار بخش شهاب، امام جمعه و رییس شورا و تعدادی از معتمدین این شهر برگزار شد.
حاضران در این نشست از نماینده دستگاه قضا خواستند تا تنفس را به سوزا برگردونند و به منظور حفظ سلامت مردم این منطقه که از مدتهای پیش با این مشکل مواجه هستند، وارد عمل شده و واحدهای متخلف را پلمپ و یا الزام به نصب سیستمهای بوسوز استاندارد نمایند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قشم در این نشست با تاکید بر حفظ و رعایت حقوق شهروندی از سوی فعالان اقتصادی در هر عرصهای، تاکید کرد: امروز مشکل بوی ناشی از فعالیت برخی شرکتهای پودر ماهی به یک معضل جدی بر سلامت و آرامش مردم منطقه سوزا تبدیل شده است.
دادستان قشم امید مهدوی مجد بیان داشت: طبق نظر کارشناسان محیط زیست و شبکه بهداشت وشیلات .جهاد کشاورزی نیاز به توجه به در کنترل و رفع بوی بد ماهی، این معضل قابل حل می باشد و باید در اسرع وقت فعالان این عرصه نسبت به رفع این معضل با استفاده از دستگاههای بوسوز به روز اقدام نمایند.
وی با بیان اینکه عمده مشکل اعلامی از سوی مردم منطقه، دو کارخانه فعال در مسیر رمکان به سوزا میباشد، بیان داشت: طبق اعلام نظر کارشناسان در صورتی که کارخانههای پودر ماهی از محصول تازه استفاده کنند و شرایط جوی را در نظر گرفته و در عین حال از دستگاههای بوسوز استاندارد بینالمللی استفاده کنند، بوی بدی تولید نخواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قشم تاکید کرد: خط قرمز دستگاه قضایی حفظ حقوق مردم و دفاع از آن می باشد و به هیچ نهاد و گروه و شخصی اجازه نخواهد داد که حق مردم در داشتن هوای سالم و پاک به دلیل منفعت طلبی بیشتر بعضی ها، پایمال شود.
مردم و امام جمعه سوزا مشکل بوی بد تولید شده ازکارخانه های پودر ماهی در مسیر رمکان، زندگی را برای مردم سوزا سخت و طاقت فرسا کرده است و باید حتما برای این موضوع چاره اندیشی شود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این کارخانه ها به دلیل منافع مالی حاضر به استفاده از دستگاه های بوسوز استاندارد نیستند و از دستگاه های قدیمی و غیراستاندارد استفاده می کنند و در عین حال به جای ماهی تازه، از لجن میگو در تولید محصول بهره می برند که همین موضوع موجب تولید بوی تعفن و بد می شود.
در پایان این نشست و پس از بیان نقطه نظرات صاحبان کارخانه های پودر ماهی، راهکارهایی جهت اجرا مصوب شد که از جمله آنها تعطیلی کارخانه ها به نوبت به مدت ۱۰ روز برای مشخص شدن منبع اصلی بو، رفع مشکلات مربوطه توسط کارخانه ها با هم اندیشی وراستی آزمایی شرکتها با حضور کارشناسان بهداشت و محیط زیست، جهاد کشاورزی و دیگر نهادهای مسوول و تشکیل کمیسیون تخصصی رفع بو با حضور دادستان و دیگر نهادهای مسوول است.
طبق اعلام نظر مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم رعایت الزامات محیط زیستی به عنوان راه حل قطعی رفع معضل انتشار بوی نامطبوع کارخانههای پودر ماهی در جزیره است.
مریم نوری بالانجی با اعلام اینکه بررسی و حل مشکل بوی نامطبوع کارخانههای پودر ماهی در دستور کار این مدیریت قرار دارد، اظهار کرد: با رعایت الزامات محیط زیستی، معضل بوی نامطبوع ناشی از تولید پودر ماهی به عنوان یک محصول استراتژیک و ضروری صنعت شیلات و آبزی پروری، در سطح جزیره از بین خواهد رفت.
وی گفت: استفاده از سیستمهای بوگیر و بوسوز مستلزم بررسی میزان ظرفیت تولید کارخانهها، جهت وزش باد غالب منطقه، موقعیت جغرافیایی، تفاوت تَراز ارتفاع و فاصله طولی سکونتگاه مردمی با محل استقرار کارخانه و در نهایت اندازهگیری دقیق میزان بوی متصاعد شده از این واحدهای صنعتی میباشد.
به گفته این مقام مسوول انتخاب نوع سیستم بوگیر با کارکرد متناسب با شرایط خاص هر کارخانه، پیش بینی صرفه اقتصادی برای انتخاب سیستمهای مورد نیاز هر کارخانه، نوع و تعداد کندانسورهای سیستم بوگیر از تک مرحلهای تا چهار مرحلهای به فراخور میزان موفقیت مرحله به مرحله در مهار انتشار بو بسیار حائز اهمیت هستند.
نور بالانجی بیان داشت: استفاده از سیستمهای اسکرابر در صورت نیاز و در نهایت در صورت عدم افاقه سیستم بوگیر، نصب دستگاه بوسوز مکمل سیستم بوگیر در جهت امحای باقی مانده بوی نامطبوع در کنار اجرای ضوابط مدیریت پسآب و لرد حاصله و ارتقا و تجهیز خطوط تولید پودر ماهی در بازگشت پسماند به مدار بازیافت هم از موارد ضروری برای رفع بوی نامطبوع کارخانجات پودر ماهی محسوب میشوند.