وعده‌های مدیران پیشن منطقه آزاد قشم بی‌سرانجام/ در دولت جدید انجام خواهد شد

منتشر شده در 26 آبان 1400 ساعت 14:45

وعده‌های بی‌سرانجام منطقه آزاد در شهر درگهان 

به گزارش حرا نیوز، شهر درگهان یکی از شهرهای مهم در شهرستان قشم است که سالانه پذیرای گردشگران زیادی از استان‌های مختلف کشور است. با این حال وضعیت فضای سبز، بلوارها و خیابان‌ و کوچه های این شهر به گونه‌ای است که خاطر بیننده‌ای را مکدر می‌کند. سطل‌های پر از زباله تا وضعیت نامناسب آسفالت کوچه و خیابان‌ها هم خاطره ناخوشایندی را برای گردشگران به جای می‌گذارد. کوچه هایی در این شهر خواهید دید که نزدیک به یک سال است توسط شهرداری بندر درگهان اسفالت شده اما تا امروز یک بار هم تنظیف نشده است و شن های آسفالت هنوز تو کوچه ها مشاهده می شود. همچین نبود روشنایی پارک خطی درگهان. با اینکه مدیران منطقه آزاد قشم دائما از ظرفیت‌های گردشگری شهر درگهان و رونق مراکز تجاری سخن می‌گویند در عمل اما هیچ اقدامی برای زیباسازی شهر، تامین زیرساخت و تلاش برای جذب گردشگر و میزبانی از مسافران انجام نشده‌است.

۲ آبان ماه بود که «امیر سلکی»، مدیر امور درگهان سازمان منطقه آزاد قشم از جان گرفتن دوباره مجتمع‌های تجاری و فعالیت‌های اصناف ابراز خوشنودی کرده‌بود. به گفته سلکی، حضور گردشگران در شهر درگهان برای رونق اقتصادی جزیره موقعیت خوبی است و با استقبال و ارائه خدمات مناسب می‌توانیم به بهبود وضعیت کسب‌وکار در این منطقه کمک کنیم.

اما سوال اینجاست که منظور آقای سلکی کدام استقبال و ارائه خدمت بوده‌است؟

از آن‌جا که شهر درگهان یکی از مقاصد گردشگری تجاری مهم در استان هرمزگان است و در منطقه ویژه اقتصادی واقع شده‌است، در تقسیم‌بندی وظایف محوله به دستگاه‌های مسئول برخی امور متوجه شهرداری درگهان است و برخی امور دیگر بر عهده سازمان منطقه آزاد قشم می‌باشد. علت این موضوع هم این است که اخذ عوارض و صدور پروانه‌ ساخت و پروانه کسب در شهر درگهان برعهده سازمان منطقه آزاد است و در عوض وظیفه دارد برخی امور شهری مانند تنظیف، رسیدگی و ایجاد فضای سبز و آسفالت محلات را انجام دهد.

شواهد امر اما حاکی از این است که تاکنون سازمان منطقه آزاد قشم در انجام این وظایف کوتاهی کرده‌است. بسیاری از شهروندان درگهان هم نسبت به این کم‌کاری و بی‌توجهی به خدمات شهری توسط سازمان منطقه آزاد ناراضی هستند. شکستگی، کثیفی، جانمایی نامناسب و حتی کمبود سطل‌های زباله در برخی محلات درگهان، تاریکی ورودی‌های شهر، تنها نمونه‌ای از صدها نمونه گلایه و شکایت شهروندان از این موضوع است. وعده توسعه و سرعت‌بخشی به پروژه‌های ناتمام توسط منطقه آزاد قشم بارها تکرار شده‌است اما هنوز جامه عمل به آن پوشانده نشده‌است.

برای مثال ۱۵ مردادماه سال گذشته سازمان منطقه آزاد از اجرای طرحی موسوم به «طرح تحول و توسعه درگهان و روستاهای حومه» با اعتباری بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان سخن گفت. در همان جلسه امیر سلکی، مدیرمنطقه ویژه اقتصادی قشم و امور درگهان از پروژه‌های عمرانی بسیاری نظیر ساخت پارک آبی روباز و سایت ورزشی ۷۰ هکتاری صحبت کرد که در عمل نتیجه‌ای نداشت.

سلکی هم‌چنین در یکی از صحبت‌های خود در حضور مردم و هنگام اقامه نماز جمعه شهر درگهان گفته‌بود: «از سمت شهرک دلگشا به عرض درگهان دو خیابان بزرگ در دست احداث داریم». و به زودی آسفالت کوجه و معابر درگهان شروع میشود .سلکی بارها از هزینه‌های ۲ هزار میلیاردی ( تومان ) برای توسعه زیرسخت‌های شهر درگهان  هم وعده داده‌بود.

بسیاری از پروژه‌هایی که منطقه آزاد قشم متولی انجام آن‌ها بوده‌است یا نیمه‌کاره رها شده و یا توسط شهرداری درگهان انجام شده‌است. برای مثال زه‌کشی محله های «قبله»«کوش»«دلبری» و جلوگیری از تجمع آب‌های سطحی از جمله پروژه‌هایی بود که سال ۹۴ قرار بود با اعتبار ۱۲ میلیارد تومان توسط سازمان منطقه آزاد قشم انجام شود اما این پروژه توسط سازمان منطقه آزاد قشم نیمه کاره رها شد. در نهایت پس از چندسال در سال ۹۷ توسط شهرداری درگهان انجام شد. 

سلکی هم‌چنین وعده آسفالت محلات و ایجاد زیرساخت در این مناطق را داده‌بود اما این وعده سازمان منطقه ازاد قشم بازهم توسط شهرداری شهر درگهان انجام شد.

مدیری بدون سابقه اجرایی مدیر امورد درگهان میشود همچنین ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ با حکم رییس هیات مدیره و مدیرعامل وقت سازمان منطقه آزاد قشم، دامنه وظایف، مسئولیت ها و اختیارات مدیریت امور درگهان این سازمان، به روستاهای هلر، کووه ای، گیاهدان و رمکان تسری پیدا میکند . این سوال در ذهن شهروندان ایجاد میشود که این مدیر چقدر در شهر درگهان موفق بوده است ؟ سوالی که مدیر عامل وقت باید جواب میداد.

اختیارات این مدیر در تاریخ ۲۸ تیر ۹۹ باز هم تسری پیدا میکند در همان جلسه: مدیر امور درگهان سازمان منطقه آزاد قشم به محدوده استحفاظی این مدیریت نیز اشاره کرد و گفت: این محدوده  ۱۱شهر و روستا شامل درگهان، هلر، طولا، کووه ای، گیاهدان، رمکان، جیجیان، نخل گل، زیرانگ، ریگو و رمچاه  با جمعیتی بالغ بر ۶۸هزار و ۳۰۰نفر را در بر می گیرد که معادل ۴۶ درصد کل جمعیت جزیره قشم است.
به گفته سلکی، ۹هزار و ۷۶۷ واحد صنفی فعال و دو هزار و ۴۰۰واحد صنفی غیرفعال نیز در این محدوده قرار دارند که مجموعا با ۱۲هزار و ۱۶۷ واحد صنفی  ۶۵ درصد کل واحدهای صنفی جزیره قشم را تشکیل می دهند. خروجی این مدیر که بدون سابقه اجرای مدیریت ۵۰% جزیره رو در اختیاراتش دارد چیست؟

این پایان ماجرا این مدیر نیست در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۹۹ امیر سلکی مدیر امور درگهان سازمان منطقه آزاد قشم که ۱۱شهر و روستا شامل درگهان، هلر، طولا، کووه ای، گیاهدان، رمکان، جیجیان، نخل گل، زیرانگ، ریگو و رمچاه، سایت جزایر ناز را دربر می گیرد با حکم حمیدرضا مومنی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با حفظ سمت به مدیریت منطقه ویژه اقتصادی قشم نیز منصوب می شود.

این همه مسولیت بدون خروجی مدیرعامل وقت سازمان دنبال چه بوده است که به برخی افراد وابسطه بخود این همه مسولیت میداده است؟

مدیر امور درگهان سازمان منطقه آزاد قشم اما در پاسخ به این سوال که چرا باوجود وعده‌های مکرر، آسفالت محلات درگهان بی‌سرانجام مانده‌است به خبرنگار حرانیوز گفت: « علت انجام نشدن پروژه آسفالت محلات این است که اولویت ما آسفالت رینگ ساحل شمالی درگهان است که آسفالت این ساحل برعهده ماست و آسفالت محلات را برعهده شهرداری درگهان گذاشته‌ایم». این در حالی است که ۲ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌ها و  پروژه‌های عمرانی شهر درگهان و بعضی روستاها توسط منطقه آزاد قشم در نظر گرفته‌شده‌بود. اما پروژه‌های مانند تکمیل بلوار وحدت(خور)، بلوار دلگشا، نبود توسعه فضای سبز، زیباسازی میدان‎‌ها بلوارها شهر، تعویض سنگفرش بلوار ساحلی و آسفالت محلات هم‌چنان نیمه‌کاره رها شده‌اند.

حال سوال اینجاست که تکلیف این همه پول چه‌شده است و چرا این اعتبارات برای توسعه شهر درگهان و رونق گردشگری در این شهر خرج نشده‌‌است؟

 

 

اشتراک گذاری خبر :
https://haranews.ir/?p=4060

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =